Artens norske wikipediaside fører den som ferskvannsfisk, men dette er altså en saltvannsart. Det finnes dog en ferskvannsvariant i Tyskland kalt innlandskrøkle, men den er meget mindre i antall og av vekst. Det finnes flere arter i familien, men ikke i våre farvann. Arten kan faktisk nå en lengde på hele 45cm, men er meget vanligere som dere ser på bildene her, 10-15 cm.
Det fiskes ikke aktivt etter arten av andre enn microfiskere, tror jeg? En sjelden sak man kan være heldig å kunne prøve om man vet hva man leter etter. Mine ble tatt med fisketeine på østsiden av danskekysten, like syd for Århus. Hvorfor fisketeine istedenfor stang, spør du? Rett og slett en mer human fiskemetode er svaret. Arten finnes nesten utelukkende i europeisk farvann.
Først skal vi si at det er en veldig vanskelig fisk å jobbe med. Den er myk, tåler nesten ikke kontakt og faller fra hverandre ved minste berøring. Smaken er behagelig, luftig, mildt, litt pløsete hvis man kan bruke et slikt begrep om fisk. Den har ingen usmak og tåler gjerne sammenlikning med smørflyndre og kolmule. Det er ikke så mye mer å hente her hva gjelder smaksnotater, dessverre, men en positiv ting er at eventuelle bein er såpass skjøre at de går problemfritt ned.
-krøkle
-pastinakk
-brede bønner
-vårløk
pris: 20-50,- pr kg
komfort: enklest å steke hel
smak: 6/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar