-En ussel akkar!!?!! En hel måned uten fisk på oppdagfisk???
Jeg ser for meg reaksjonen dette kan bringe frem i lesere som brøler i sinne før de river seg i håret og slenger laptop og kaffekrus i veggen. Koronapandemien kan gjøre sitt med de beste av oss...
Men bare slapp av, ta en beroligende og senk pulsen gjennom 10 rolige inn-og utåndinger. Neste måned er vi som vanlig tilbake med mer fisk her på bloggen :)
Dette er da en meget kul akkar, som vanligvis har et brunstripete mønster, men kan forandre dette ettersom de forflytter seg til nye områder, eller skal tøffe seg for hverandre. Mine er ferdig renset og derfor hvite, men ellers intakt.
Det fiskes enorme mengder av denne arten, som grasiøst svømmer like over havbunnen og kan lime seg fast på steinbunn for en hvil.
Den finnes og fiskes i det vest-indiske hav inkludert Rødehavet og den persiske gulf. I alt regner man farao-akkaren som en liten familie med 3 underarter, som alle heter Sepia Pharaonis, men etterfulgt av romerske sifre I, II og III for å differensiere. Til tross for at dette er en meget høyt ansett art, nå som mat og tidligere for deres blekk, og dermed fiskes i store kvantum, finnes det lite informasjon om artsbestanden. Men arten(e) brer seg utover et så stort areal at det er vanskelig å vurdere hvor mye av dem som finnes. Yemen er det eneste landet som har opererer med kvote på fisking av denne arten.
Ifølge mine erfaringer er jeg like ofte begeistret for akkar som blekkspruter, og denne skuffer ikke. Til tross for en del tykkere membran enn på andre arter er dette mørt og flott kjøtt, med en liten bismak av isopor og gelatin på slutten. Mildt kjøtt som tåler djerve smaker, men alene kan bli en anelse kjedelig.
-farao-akkar
-nudler
-basilikum
-grønn chilli
-reddiker
-gul løk
-soyasaus
-srirachasaus
-sweet chillisaus
pris: 80-120,- pr pose á 3 stk
komfort: lett som en plett
smak: 6/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar