Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 1. juni 2019

Nise/Harbour Porpoise/Phocoena Phocoena (Saltvann)




Nisa betraktes ofte som en blanding mellom delfin og hval, men er en tannhval. Den er fredet i norden og de enestre eksemplarer som er tilgjengelig for salg er de som ble skadet  eller døde som følge av bifangst. Mitt eksemplar er en gammel nise, derfor meget mørk i kjøttet, og en "noget tørrere" utgave. Smaken er nesten som storfekjøtt, dog endel mer smaksrik. Det vil si et utrolig godt akvatisk pattedyr, som på mange måter overgår hvalkjøtt, og er mørere og tåler en del varme. Skal nevnes at nå når bloggen min er blitt eldre blir mange innlegg også lengre, men innlegg som dette, som er skrevet noen år tilbake og først publiseres nå kan derfor virke veldig korte...


- nisefilet
- pastinakkbiter
- sjalottløk


pris: 200-300,- pr kg
komfort: kjerringknute
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!