Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 2. desember 2019

Døderleingylt/Long-Stripped Wrasse/Symphodus Doderleini (Saltvann)



Long time no leppefisk, som dem sier, her på oppdagfisk, så vi har gravd litt i arkivet og funnet frem denne her..
Er dette en mini-rødnebb? Hmmm.. Beinete greier, men vanvittig smakfullt kjøtt, som kan minne om berggylt. Det er dessverre en fisk som ikke blir mye større enn de du ser på bildet, så selv om det smaker i overkant av godt nok, blir dessverre det hele litt for skjellete og beinete til å være verdt bryet for min del. 10cm er vanlig lengde, så med 4 i potten sitter vi igjen med godt under 50gram kjøtt. Sikkert sykt god suppefisk.
Arten er ikke rødistet, så man kan både fiske og spise den med god samvittighet, men den er vel ikke så vanlig å fange på stang da den lever fra 2 til 40 meters dyp, i områder med mye sjøgress. Middelhavsfisk som ikke har vandret over til Atlanterhavet enda.



-døderleingylt
-blåskjell
-crispi salat
-rød paprika
-couscous
-honning
-edikk
-chevre



pris: 0-50,- pr kg
komfort: innimellom bein og skjell et sted
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!