Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 1. mai 2019

Octopus Cyanea/Big Blue Octopus/Octopus Cyanea (Saltvann)




Svær sak, noget mer skrukket og mindre fargesprakende enn de fleste andre blekksprutene til nå. Den lever i Stillehavet og det Indiske hav. En stor og grasiøs skapning som i motsetning til de fleste andre nattaktive blekkspruter, jakter både morgen og kveld. Hannen er sjefen og parrer seg i vei, noe som gjerne resulterer i at flere hunner går drektige med halvsøsken samtidig. Etter han har vært på tokt raser den sakte mot sin død, så etterfulgt av nevnte gravide hunner, som raskt etter å ha lagt fra seg sine egg i en grotte, segner om. 
Smaken er veldig mild, kan minne om nøytral fiskesmak, med en mer gummiaktig konsistens. Vi har vel hatt større høydarer hva gjelder bløtdyr, men dette har ingen usmak og kan sikkert fungere i flere asiatiske wokretter. I og med at arten er såpass utbredt at den stort sett finnes i alle varme kyster i Stillehavet, og fiskes i moderat skala, er dette etisk fornuftig mat enn så lenge. Arten venter stadig på evaluering ift bærekraftighet. 




-octopus cyanea
-bacon
-bullet chilli fylt med parmesan
-redikker
-gulrot
-hjertesalat
-søt bbq saus


pris: 80-150,- pr kg
komfort: tur til postkassen
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!