Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 4. november 2020

Gaffelmakrell/Pompano/Trachinotus Ovatus (Saltvann)




Det er sjelden man finner gaffelmakrell i fersk tilstand på disse nordlige kanter. Det er en makrellart som i likhet med de mindre pompanoene har samme læraktige skinn, som gjør dem veldig enkle å bearbeide. Man steker dem på skinnsiden og krydrer med salt, pepper og timian på den andre. Vel, hvis makrell hadde hatt en indrefilet, hadde dette vært den. Det møreste og beste kjøttet jeg har hatt på lenge, og faktisk et grådig godt alternativ til diverse faretruede tunfiskarter. Kanskje er det de flotte flamingoene på skjærebrettet mitt som skaper en slags placebo-effekt på opplevelsen av denne fisken... 
Ellers må jeg ærlig innrømme å just ha smakt den beste middelhavsfisken til dags dato på oppagfisk!



-gaffelmakrell
-couscous
-rød paprika
-vårløk


pris: 150-200,- pr kg
komfort: gode, tykke bein gir smak og leder kniven riktig vei
smak: 10/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!