Det er sjelden man finner gaffelmakrell i fersk tilstand på disse nordlige kanter. Det er en makrellart som i likhet med de mindre pompanoene har samme læraktige skinn, som gjør dem veldig enkle å bearbeide. Man steker dem på skinnsiden og krydrer med salt, pepper og timian på den andre. Vel, hvis makrell hadde hatt en indrefilet, hadde dette vært den. Det møreste og beste kjøttet jeg har hatt på lenge, og faktisk et grådig godt alternativ til diverse faretruede tunfiskarter. Kanskje er det de flotte flamingoene på skjærebrettet mitt som skaper en slags placebo-effekt på opplevelsen av denne fisken...
Ellers må jeg ærlig innrømme å just ha smakt den beste middelhavsfisken til dags dato på oppagfisk!
-gaffelmakrell
-couscous
-rød paprika
-vårløk
pris: 150-200,- pr kg
komfort: gode, tykke bein gir smak og leder kniven riktig vei
smak: 10/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar