Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 3. juli 2018

Sort Havkaruss/Black Seabream/Spondyliosoma Cantharus (Saltvann)




Når det gjelder havbrasmer/havkarusser kan vi først som sist innrømme at å skille mange av dem fra hverandre med kun det blotte øye, kan være mer enn vanskelig nok. Dette er visstnok en svart en. Jeg fornemmer allerede at fisk i pita-brød kan bli en skikkelig slager, kanskje..
 Kjøttet blir fort semi-tørt på direkte varme. Det er en mager fiskeart, men smaken er heldigvis god, men det mangler uheldigvis litt særpreg, smaker litt industrielt. Man beveger seg hurtig i retning av større karpefisk hva smaken gjelder. Dette er oppdrettsfisk fra Hellas, kanskje viltfangede eksemplarer av arten har en litt annen karakter, eller litt mer smak.



- sort havkaruss
- gressløk
- pitabrød
- hvitløksdressing
- maiskorn



pris: 60-150,- pr kg
komfort: tunnel med fm
smsk: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!