Denne finnes vel såvidt meg bekjent kun et sted i Skandinavia, nemlig på Bornholm i Danmark. Der lever den på de lange sandstrendene hvor den graver små huler i den fine sanden, deretter ligger den og lurer dagen lang i tilfelle mat skulle passere dens hi.
Kan man si at den grenser til akvatiske arter? Nei...
Hvordan de har kommet seg til Bornholm er jo et annet spørsmål, mine kommer selvsagt fra oppdrettsnæring. Ellers er de meget mer vanlige sørøstover, i de tropiske delene av Asia. Sikkert andre steder også..
Jeg vet ikke hva man skal gjøre med dem, men de er altså ferdig stekt, og selges vanligvis som snacks i sydøstligere strøk, så vi blir vel med på den galskapen også? 80% av verdens befolkning spiser jo insekter, så det er kanskje på tide vi i Norge blir litt bedre integrert i den verden vi er den del av? I tillegg har disse mer protein enn biff, og er massivt mye bedre for miljøet å produsere.
Men...
De ser jo ut som noe man kunne finne under steinene i hagen dengang man var barn.
Sammenlignet med andre insekter jeg har smakt har dette faktisk ørlite søtlig og god smak, innimellom de brente insektbitene. Men konsistensen er jo som brente einer, og vi kan dessverre ikke anbefale dem til annet enn dyrefor på dette stadiet. Men bikkja kikker jo bare dumt på meg når jeg setter dette foran han.
-marksirisser
pris: 1000-1200,- pr kg (i Norge)
komfort: Man sitter igjen med små sirissbiter i munnen lenge etterpå, ubehagelig
smak: 2/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar