Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 6. desember 2019

Mero/Dusky Grouper/Epinephelus Marginatus (Saltvann)




Vi avslutter kort og godt 2019 med denne spesialiteten, i en mer sommerlig form, for å bringe et avbrekk fra en heller trist tid rent værmessig. Arter som dette kan man ofte finne i ferskvarediskene i større europeiske dagligvarehandler som f.eks. Citti Grossmarkt eller Gèant Casino. Sjeldnere hos Joker og Meny.
Ved første øyekast kan dette kjøttet minne meget om papegøyefisk, og det er jo lov til å håpe. Artene er jo beslektet. Og vi er tydeligvis på rett spor her, Kjøttet tåler høy varme og blir så mørt som man kan få det. Det har en deilig smak av skalldyr, nærmest hummer-aktig. Kongekrabbe er også en av assosiasjonene vi får.
Dette er ihvertfall ikke ordinært fiskekjøtt, saftig er bare fornavnet, og med grønnsakssalt på toppen er dette en rett vi sent vil glemme her på oppdagfisk.
Dessverre finner jeg to lange og tykke bein dypt begravd i kjøttstykket, så man skal være litt obs.
Vi takker for følget i 2019 og ser frem mot et spennende 2020.


-mero
-hjertesalat
-agurk
-syltet sjalottløk
-hollandaise
-rugbrød



pris: 150-300,- pr kg
komfort: slumretog
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!