Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 6. januar 2020

Kawakawa/Mackerel Tuna/Euthynnus Affinis (Saltvann)




Kawakawaen er en av de mindre tunfiskene vi har prøvd her på siden, med en maksvekt på 14kg. Den lever i Stillehavet, men langt nærere land enn mange andre tunfiskarter, med en maksdybde på rundt 200 meter.
Den blir rundt meteren lang og lever i flokker på 100-5000 individer. Det er en art som enda kan spises med god samvittighet, da den ikke er rødlistet. Siste gang den ble vurdert var i 2009, og den fiskes heftig, så det er en spennende art å følge med på.
Det første som slår meg er at kjøttet virker magrere enn på annen tunfisk, den fester seg liksom til panna. Også har den flere bein, eller kanskje bare større, ihvertfall virker det sånn.
Vi synes nok at dette er litt under standarden vi er vant med fra tunfisker, men på den annen side er det heller ikke noen usmak. Den trenger bare mer salt og kortere steketid for å skinne.


-kawakawa
-bladspinat
-tomater
-fetaost
-grønn oliven
-couscous
-selleri


pris: 80-120,- pr kg
komfort: buken er bein, ryggen glir ned
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!