Søk i denne bloggen
Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!
Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...
Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)
onsdag 4. september 2019
Gullstripet Trådfinnet Brasme/Golden Threadfin Bream/Nemipterus Virgatus (Saltvann)
En art som finnes utelukkende i det vestlige Stillehavet fra sørkysten av Japan og ned til vestre del av Australia. Det er en relativt liten brasmefisk som vanligvis ligger rundt 15-20cm, og kan nå en makslengde på 35cm. Arten lever som unge på lavt vann opp mot 30meter, men kan i voksen alder finne på å dra ut på dypet til omkring 200 meter. Det drives et heftig fiske etter arten, og spesielt siden den hovedsaklig lever mellom land som ikke er så flinke til å ta hensyn til bestandenes bærekraftighet, og attpåtil spiser og eksporterer enorme mengder fisk, er den nå rødlistet som sårbar og bestanden er synkende. Anbefales dermed ikke som mat, og oppdagfisk går igjen i skammekroken for å ha kjøpt et produkt i tro om at det var fra oppdrett, noe denne arten ikke brukes til.
Den har fine kjøttstykker og lite bein, og kjøttet har en fin feit struktur, nakkekotelett-aktig. Den tåler høy temperatur i pannen, og skal kun krydres med salt og pepper. Trist at overfisket etter arten er så intensivt, da dette jo er fantastisk fisk, kan minne litt om rødknurr.
-gullstripet trådfinnet brasme
-tomater
-brokkoli
-vårløk
-vannkastanjer
-whiskysaus
pris: 80-140,- pr kg
komfort: medgjørlig fisk, lite blod og søl
smak: 8/10
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hva skjer her nede?
Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar