Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 4. august 2018

Liten Stripefisk/Big-Scale Sand Smelt/Atherina Boyeri (Saltvann/Brakkvann/Ferskvann)



Artig liten fisk som kan minne om en krøkle eller liten ansjosart. De finnes hovedsaklig i Middelhavet, men også i det sydøstlige Atlanterhavet, langs kysten av Nord-Afrika og Sør-Europa. Til å være en så liten fisk er det faktisk overraskende mye kjøtt pr fisk. Minner som fet sildefisk. Men den har også en litt sånn ettersmak av dårlig eddik, eller hermetisert skinke. Ikke like populært her det dessverre, men i kategorien minifisk har jeg vært borti langt verre enn dette.
Arten kan faktisk nå hele 20cm i lengde og bli 4 år gammel, og er en art som trives på grunt vann nært land, og sågar tar en tur opp i ferskvann, elver o.l. med sporadiske mellomrom. Det drives noe kommersielt fiske av arten, hvor det meste går til sylting og hermetikk. Vi kan godt spise av denne uten å frykte for artens fremtid. Fiskene overlever i ferskvann såvel som saltvann, mye pga de har et uvanlig høyt saltinnhold.



-liten stripefisk
-pastinakk
-morning glory
-vårløk



pris: 30-60,- pr pk
komfort: stek hel, tygg litt bein
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!