Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 3. september 2018

Rødpagell/Pageot/Common Pandora/Pagellus Erythrinus (Saltvann)




Denne selges ofte som "Red Sea Bream", men er ikke en av de to artene som vitenskapelig regnes som røde havbrasmer. Den er dog i havbrasmeslekten Sparidae, og er utbredt i nord-afrika, sør-europa og midtøsten, hovedsaklig middelhavet. På samme måte som vår egen bergnebb/blåstål er også denne en hermafrodit, som lever sine to første år som hunn og deretter blir hann. Dette fører dog ikke til de store fysiske forandringene vi ser hos vår art. Kjøttet er fast, fett og meget velsmakende, og trenger bare enkelt tilbehør. Det er ikke gjort noen evalueringer av bestanden da den regnes som bærekraftig pga lite kommersielt fiske.


- filet av pageot
- asparges
- kremsjampinjong
- sølvløk
- gressløk


pris: 50-130,- pr kg
komfort: varm kniv i smør
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!