Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 5. desember 2020

Blåfisk/Bluefish/Pomatomus Saltatrix (Saltvann/Brakkvann)




Blåfisken er utbredt i både stillehavet, middelhavet og atlanterhavet, kart finnes for nærmere geografisk beskrivelse. Men den er massivt utbredt, men dessverre, også rødlistet som følge av overfiske. Den fiskes kommersielt o store monn, men også av hobbyfiskere. Den blir knappe halvannen meter lang, men ligger vanligvis rundt halvmeteren. Den beveger seg nordover når temperaturen i havene stiger om sommeren, kanskje ser vi den snart i norske farvann?
Mørt kjøtt, meget godt skinn som blir sprøtt og lekkert, vi er inne på noe som minner meget om makrell, men kjøttet er hvitere. Fileteringen går som en lek, og det er vanskelig for meg å finne noen svakheter med denne som matfisk. Den formerer seg heftig og over store geografiske områder, så med bedre regulert fiske ser vi for oss at dette er en art som kan re-etablere seg med en sunn bestand på relativt kort tid. Imens anbefaler vi folk å holde seg borte fra alle masseproduserte fiskeprodukter som inneholder blåfisk.



-blåfisk
-gul paprika
-aspargesbønner
-salat
-rødløk


pris: 100-200,- pr kg
komfort: varm kniv i smør
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!