Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 4. juni 2020

Akvariumskutling/Tank Goby/Glossogobius Giuris (Ferskvann/Brakkvann/Saltvann)




Tank goby kan vel oversettes med akvariumskutling? Men vi er usikre på om det er derfor den er gitt sitt navn. Vi pusher denne tittelen litt i påvente at den får sitt norske navn. Arten lever i salt-, fersk- og brakkvann i Asia og øst-afrika. Det kan være smaksvariasjoner utfra hvilket vann den lever livet sitt i. Normal størrelse ligger like over 10cm, men kan i enkelte tilfeller bli opp mot halvmeteren. Og til kutling å være er det faktisk en del kjøtt på disse fiskene.
Det er en veldig saftig fisk, men mangler dessverre litt på konsistens, vassent og heller smakløst. Vi har ikke vært borti fryktelig mange gode kutlinger her på oppdagfisk, og denne føyer seg nok fint inn i den rekka. Det merkeligste er en slags slim som ligger i kjøttet og legger seg på tennene når den spises. Vanskelig å forklare. Ingen usmak, og kjøttet er ikke dårlig i den forstand at det ikke burde spises eller har ligget for lenge, det har bare denne grusomme x-faktoren som overdøver det heller anonyme smaksbildet. Arten er ikke rødlistet og kan spises med god samvittighet.


-tank goby
-knutekål
-paprika
-sennep


pris: 100-150,- pr kg
komfort: nja
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!