Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 4. september 2020

Gitarpyntekrabbe/Toad Crab/Hyas Coarctatus (Saltvann)



For alt vi vet her på oppdagfisk, behøver dette slett ikke være en gitarpyntekrabbe, men den litt mindre, men også strengeinstrumentsinspirerte mandolinpyntekrabben. Jepp, vi tuller ikke.. 
I Norge finnes det altså to pyntekrabbearter, mandolin- og gitar, og de er såpass like at man skal ha en viss skalldyrsinteresse for å kunne skille dem.. Åh, vil du ha pengene tilbake sier du?   Gitarpyntekrabben hyas coarctatus er også kalt "vanlig pyntekrabbe", så vi tipper det er den vi sitter med her på tallerkenen. Men kort oppsummert synes vi dette minner mer om en hårete tarantella enn en krabbe..
I vår barndom kunne vi finne disse blant tang og tare, og våre foreldre sa det var trollkrabbe, noe som jo er helt på jordet, men kikker man på et bilde av et skogvokst troll og denne krabba, kan man nesten tilgi dem vranglæren. Når det er så lite kjøtt å finne i krabben, bruker vi ikke tilbehør, her gjelder det å finne krabbens sanne smak! 
Det lille kjøttet vi finner er ikke allverdens, ganske slappe og daue greier, smaker oppkok og salt. Det er ingen sødme i dette kjøttet dessverre, eller konsistens, så det blir nok en krabbeart vi lett lar krabbe videre ved neste sammenstøt. 


-gitarpyntekrabbe



pris: 0,-
komfort: hogge ved med hekksaks
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!