Artig liten krabat som jeg fikk sammen med en haug småørret fra et lite fjellvann i Søgne Kommune. Jeg har valgt å helsteke den for morro skyld. Den har en del bein, både i buken og under ryggfinnene, men disse er enkle å skille ut når den er ferdig stekt. Det er med mange ferskvannsarter, som med saltvannsarter, at de smaker best når de er små. Det kan godt hende for Abboren også. Det er en av våre vanligste ferskvannsarter, og er meget mer populære som sportsfisk enn matfisk. Kanskje fordi det drives lite kommersielt fisker av den her hos oss. Fra Russland i øst og innover mot Tyskland anses den som meget god matfisk og en ønsket art. I land hvor den er satt ut av mennesker, som f.eks. New Zealand, blir den regnet som skadedyr, og er kjent for å ha negativ konsekvens på artsmangfoldet. Abboren er ikke faretruet og forsyner seg grådig der den sitter på toppen av næringskjeden i mange fjellvann. Fisk og spis med god samvittighet :)
- helstekt abbor
- rødløk og bringebærkompott
- sprøstekt rødkål
- snøfrisk
pris: ingen anelse, har ikke sett den til salgs i Norge enda
komfort: nylagt asfalt
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar