Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 1. november 2018

Lillaflekket Storøye/Purple-Spotted Bigeye/Priacanthus Tayenus (Saltvann)




Relativt små, smale fisk som har mye bukbein og sandpapiraktig skinn. Jeg har prøvd kjøttet tidligere i et blandingsprodukt med mye tapioka, og syntes da det smakte mest tapioka. Mesteparten av fangsten av disse fiskene går til liknende blandingsprodukter eller annenrangs industrimasse (les fiskemel).
De er veldig vanskelige å filetere, hvorav mesteparten av rent kjøtt finnes på ryggpartiet, ikke mye dog. Kjøttet oppleves mildt og greit, litt som kjip torsk, mens skinnet som jeg har latt være på for anledningen, bidrar med en besk bitterhet som gjør det hele vondt å svelge. Tror jeg foretrekker blandingsproduktene med denne fisken, mindre lillaflekket storøye der...
Ellers legger man merke til den rare hode-anatomien med svære øyne og nesten vertikal munn, artig liten sak.



-lillaflekket storøye
-gul paprika
-gul løk
-gulrot
-hoisin saus



pris: 80-120,- pr pk á 6-8stk
komfort: intimvoksing
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!