Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 2. august 2018

Strandskrukketroll/Sea Slater/Ligia Oceanica (Saltvann)



Det er lenge siden vi har unngått å definere eksakt art på ting vi smaker her på oppdagfisk. Men tanglus er altså en svær familie med masse undergrupper så her er vi litt på vide vanker. Dette mener vi er strandskrukketrollet ligia oceanica, men uten å være for sikre. Som den stolte fisker jeg er, har jeg selv pelt disse fra noen steiner i fjæra! Og damene klager over at det ikke finnes ekte mannfolk lenger..
Sånn, når testosteronet har lagt seg må man vurdere hvordan man tilbereder noe slikt? På Oppdagfisk steker vi dem hele i nøytral olje i ca 30 sekunder. Og vi forventer kanskje noe som kan minne om sprøstekt løk?
Velvel, det smaker mest bare sand.
Disse livsformenes eneste oppgave er å spise opp urenheter i vannet, heldigvis trenger man ikke tenke for mye på dette mer, for fra nå av skal jeg og strandskrukketrollene leve i fred med hverandre.



-strandskrukketroll
-avocado
-hvitvinsedikk



pris: 0,-
komfort: pirkes fra stein, legges i skje
smak: 0/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!