Vassilden er ofte bedre kjent under navnet gullaks, selv om den ikke er en laksefisk, men en sild som dens offisielle navn antyder. Og argentina betyr vel sølvlignende? confused?
Arten kan finnes som bifangst hos enkelte fiskehandlere, men er ellers hovedsaklig å finne i blandingsprodukter. I mitt tilfelle er det islandske fiskekaker som inneholder 28% vassild og 10% torsk mens resten er vann, mel og annet fiskebolleguff.
Vassilda er en meget mager sild, så det er nok derfor den blandes med en noe fetere fisk for å skape disse små fiskekakene. Igjen må det nevnes at vi er på utkikk etter hele eksemplarer av arten, og derfor kan dette innlegget ses på som en midlertidig løsning.
Vassilda finnes langs store deler av norskekysten, og brukes mest til produksjon av industrielle fiskeprodukter.
Man gjenkjenner den lett på de gigantiske øynene, som dekker størsteparten av hodet.
Fiskekakene har en sær konsistens, nesten litt såpeaktig og glatt, hvis det gir mening. Smaken er meget mild, nesten som fiskekaker for barn, blasse greier, aspik-aktig. Fiskekaker for dem som ikke liker fisk? Kan vagt minne om noe jeg ble servert på sykehuset en gang.
-fiskekaker med vassild
-lett kokosmelk
-karrypulver
-vårløk
-chilli
-fiskesaus
pris: 20-40,- pr boks
komfort: norsk vind i fjeset på gardermoen etter en uke i syden
smak: 3/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar