Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 2. juli 2018

Stripet Kongemakrell/Streaked Spanish Mackerel/Scomberomorus Lineolatus (Saltvann)




Dette er dessverre ikke filet au naturel slik jeg foretrekker og ofte smaker disse sydlandske makrellartene. Det er heller en meget oversaltet filet, som virkelig ikke lar seg fryse, sannsynligvis er årsaken til dette noe som har med transport og holdbarhet å gjøre. Det er ihvertfall ikke for å spare kunden fra å måtte salte fisken selv. Det ville isåfall gitt meg særdeles lite glede enn så lenge saltinnholdet i dette produktet faktisk er på hele 10%. Bør ligge noen runder i vann eller annen væske for å fjerne det verste av saltet, og for helsas skyld. Nevnte vann blir grått med en gang, og fibre av kjøttet flasser av.
Å huttetu! Saltere smak skal ein leita lenge etter. Så dette blir kanskje mer et smaksnotat på produkt enn på art. Må lese meg opp om hva man skal gjøre med ting som dette. Mildt tilbehør hjelper ikke, alt smaker som om det skulle vært kokt i vann fra dødehavet og deretter tilsatt salt.



-stripet kongemakrell
-couscous
-maiskorn
-hvitløksdressing
-søt bbq-saus


pris: 30-50,- pr filet
komfort: salt
smak: 0/10 (i denne tilstand)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!