Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 6. juni 2019

Urskjell/Variegated Scallop/Chlamys Varia (Saltvann)




Har funnet dette nydelige skjellet på en sandstrand i Norge, med muslingen intakt, så hvorfor ikke smake? Urskjellet er ikke noe ettertraktet kamskjell hva mat angår, og som man kan se på bildet er faktisk rogna større enn selve muslingen her. Smaken i seg selv er herlig, søtere og mildere enn større kammuslinger. Kanskje den beste kamskjellmuslingen jeg noengang har smakt. Disse skjellene fiskes det ikke etter og de kan derfor både plukkes og spises med god samvittighet. Anbefaler uansett å skaffe et par stykker da det er meget lite kjøtt pr skjell.
Disse åpner man enkelt med en kniv, før man lar kjøttet steke inne i skallet indirekte på panna. Et av de absolutte delikatesser man kan finne langs norskekysten uten dykkerutstyr.


- urskjellmusling
- glass godt avkjølt hvitvin


pris: gratis selvplukk
komfort: en jobb å finne, enkel å tilberede
smak: 10/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!