Søk i denne bloggen
Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!
Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...
Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)
torsdag 3. desember 2020
Glassvar/Megrim/Lepidorhombus Whiffiagonis (Saltvann)
Glassvar finnes i Atlanterhavet og Middelhavet, og er mange steder i Europa betraktet som god matfisk. I Norden ser vi dessverre på den som ufisk. Mitt eksemplar fikk jeg hos en fiskehandler i Danmark som ga dem bort gratis ettersom ingen ellers ville ha dem. Denne er normal størrelse for glassvar, som i tilfeller kan bli helt opp mot 50cm lang. Den er lett gjenkjennbar som følge av et nesten gjennomsiktig skinn, kanskje derfra kommer navnet. De trives best på myk sandbunn, som det jo ikke er så meget av her til lands. Det tråles heftig etter arten, og den er enda ikke vurdert ift bærekraftighet satt opp mot dagens fiske.
Det er faktisk en god del kjøtt på glassvaren, så filetering går enkelt. Noe overraskende opplever jeg dette som fett og mørt kjøtt, det gode fettet vel og merke, ikke langt unna smørflyndre. Salt og pepper er alt en trenger, og litt godt smør å steke i. Endelig et skikkelig alternativ til tyngre fiskede bestander. Men hvorfor spiser vi ikke mer av den?
Navnet er jo litt mindre appetittelig enn kveite og rødspette, samt det at man nesten kan se gjennom den, gjør nok at den ikke er like tiltrekkende i hel utgave i fiskedisken.
-glassvar
-persillerot
-reddiker
-sjalottløk
-bechamelsaus
pris: 0-50,- pr kg
komfort: hyggelig liten sak
smak: 7/10
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hva skjer her nede?
Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar