Rødspette er en flyndre jeg ofte får i garnet om sommeren. Det har ofte vært vurdert som en bedre matfisk enn flyndrer som smørflyndre, sandflyndre, lomre og skrubb. Med økende oppdrett av kveite og piggvar er det ikke så mange som kjøper og spiser rødspette lengre. Det er trist, da stekt rødspette er noe av det beste man finner av mat i Norge. Kjøttet er som fløyel, så her trenger man ikke mer enn noen friske grønnsaker i en lett saus for å skape harmoni. Rødspetten er fredet fra mars til mai i Norge pga. overfiske. Mye går i bifangst til industriell fiske, og jeg anbefaler å slippe mindre eksemplarer av arten tilbake i havet hele året. Denne er rundt 500gr. og det mener jeg er minimum for å bruke til mat. Men for all del, smak denne om du har sjansen. Den skal stekes på skinnsiden 95% av tiden.
-filet av rødspette
-bok choi
-knutekål
-indian tonic water og søt soyasaus
pris: 70-150 pr kg
komfort: tur i parken
smak: 10/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar