Søk i denne bloggen
Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!
Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...
Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)
søndag 3. mars 2019
Webfoot Octopus/Goldringed Octopus/Octopus Membranaceus (Saltvann)
Det er to ofte brukte engelske navn på denne arten, hvor det ene hinter til det ekstra hudlaget mellom tentaklene og det andre hinter til de to gylne ringene på kroppen. En flott blekksprut, som ser mye mer spennende ut enn vår egen bleke åttearmer. Den blir opp mot 30cm i størrelse og er i så måte en praktisk og grei blekksprut å jobbe med på kjøkkenet. Arten er i familien amphioctopus, som ble erklært ugyldig i 2002, og det er derfor usikkerhet om hva denne arten egentlig heter og hvor den tilhører, men for syns skyld kaller jeg den her for octopus membranaceus. Tips mottas med takk!
Jeg er usikker på hvor denne er fanget, men produksjonslandet som står på pakken er Spania. Så meget mulig en sydatlanterhavsk blekksprut.
Den smaker ganske anonymt, men har en fin struktur og kan bli spennende ved bruk av riktig krydder og evt saus. Ser for meg denne som en bestanddel i paella eller fiskegryte. Alene blir den litt ensformig i smaken.
-webfoot octopus
-couscous
-tomatsaus
-chilli
pris: 100-150,- pr kg
komfort: problemfritt
smak: 6/10
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hva skjer her nede?
Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar