Pitteliten sildefisk fra den O'hellige gangeselven, som nok kanskje ikke består av det reneste vannet på guds glade jord. Men vi har våre midler og vi går våre veier, i dette tilfellet moser vi dem sammen, dypper dem i en blanding av øl og mel, før vi frityrsteker dem til det ugjenkjennelige. Hvorfor?
Vel, de er for små og porøse til å gjøres noe spesielt annet med. Vi kunne jo stekt et par for å se i ei medium varm panne, men ikke denne gangen.
Dessverre funker ikke denne fisken særlig godt her, da den er mild og blass i smaken. I disse alternative fiskekakene overdøves fiskesmaken av det meste annet. Kanskje vi kan leke litt med tanken på at dette kanskje er ment som agn?
Arten blir maks 5cm og det finnes lite seriøst industrifiske etter den. Den ser ellers mer ut som noe som hører hjemme i akvarium enn på matfatet. Litt uinspirert dette innlegget, men det var da smaksopplevelsen også. Litt usmak unna en skikkelig bunnkarakter.
NB! Vi tillater oss å nevne at frem til denne fisken har vi her på oppdagfisk unngått sykdom og magesjau som følge av inntak. Men etter denne fulgte det flere dager med magesmerter...
-gangesbrisling
-pils
-mel
-basilikum
-glasskål
-gulrot
pris: 50-100,- pr pk
komfort: kan spises hel, i denne tilstanden.
smak: 4/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar