Små ansjosfileter som er fisket utenfor kystene til Chile og Peru. Det hadde vært vel og bra om det ikke er for at Anchoveta er en av de mest overfiskede bestandene vi har. I Norden selges de såvidt meg bekjent kun gjennom Coop-kjeden, en kjede som jeg har funnet ofte å være litt mer slepphendte med hva produktene inneholder, enn andre. Arten er i nedgang og mengden som tas er betydelig mindre enn tidligere. Enda er den ikke rødlistet, mye pga sin enorme reproduksjonsevne og store utbredelse.
Dette lille glasset inneholder kun tre ingredientser; fisk, solsikkeolje og intet mindre enn 14,7% salt. Sistnevnte er stort sett det man smaker. Intenst salt! Vi er nok inne i avdelingen salt spekekjøtt hva smak gjelder.
Men det smaker altså godt, med mildt tilbehør vel og merke..
Fiskefiletene er ca 5-8 cm pr stykk, makslengde 20 cm på fisken, og i så måte en fin gaffelbit. Gøy å ha prøvd, selv om man kanskje sitter igjen med mer saltsmak enn annet.
Fuglearter langs kysten av nevnte land er avhengige av Anchoveta som mat, og de er viktige arbeidere for å holde algebestanden på et greit nivå. Men når alt dette er sagt, så er det også mye mindre miljøgifter i disse enn de sildeartene vi kjøre fra øst-europa, de er i så måte et bedre alternativ rent helsemessig. Artig liten fisk som det er stas å ha smakt!
-anchoveta
-isbergsalat
-egg
-helmelk
-nyløk
-rugbrød
-bacon
pris: 20-40,- pr glass
komfort: nevnte jeg salt?
smak: 4/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar