Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 6. februar 2020

Thunnus Tonggol/Longtail Tuna/Thunnus Tonggol (Saltvann)




Dette er en av de minst ettertraktede tunfiskartene hva matfiske angår. Den er noe lysere i kjøttet enn en albacares, og skal ifølge wikipedia være mindre av vekst, maks halvannen meter. Den finnes i de fleste stillehavske farvann, og bestanden er enda ikke vurdert ihht bærekraftighet. Det fiskes mye av arten, både industrielt, industriell bifangst og av hobbyfiskere. Den holder seg normalt på grunnere dyp enn sine slektninger. Hva smak gjelder kan den minne om tørrstekt kylling, smaken altså, den er mye lettere å tygge. Smaker mer fjærkre-aktig enn andre tunfisker jeg har vært borti, men skiller seg ikke ut ellers, hverken positivt eller negativt. En god matfisk uten usmak, som de fleste vil like. Rustikt!



- filet av thunnus tonggol
- fløtesaus
- balsamicomarinerte sukkerertspirer
- endivesalat
- avocado



pris: 50-100,- pr stk
komfort: tunfisk-komfort, varm kniv i smør
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!