Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 3. januar 2019

Abborkilling/Comber/Serranus Cabrilla (Saltvann)




3 stykker av denne rødlige minifisken, men hvor jeg er redd for at kanskje bare to av de på bildet er av nevnte art. Én av dem har en vesentlig størrelse, såpass at vi faktisk kunne filetere den. De andre to er vel mer for skinn og bein å regne.
En filet til meg og en til min sønn og vipps så er ingen av oss riktig mette..
Fiskens kjøtt, på den annen side, er snadder. Definitivt leppefisk, men mer rødnebb enn berggylt hva gjelder smak. Fast med tydelig bitt. Salt og godt, uten ulumskheter i de små skjellene som glir ned som ingenting. Arten er ikke faretruet og fiskes kun som bifangst. Gøy å ha prøvd, og vi anbefaler å lete etter større eksemplarer.



-abborkilling
-amerikansk blanding
-majones
-soltørket tomat
-rød paprika



pris: 0-50,- pr kg
komfort: ett langt bein, banalt enkelt
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!