Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 4. januar 2019

Hvit Sardin/White Sardinella/Sardinella Albella (Saltvann)




Disse selges både hele og uten hode, jeg har valgt sistnevnte da de var av nyere dato. De er ca 7-10 cm i lengde. Dette er en pen hvit sardin, som lever i stillehavet, middelhavet, rødehavet, den persiske gulf mm. I tropiske farvann. De blir opp mot 15cm i lengde så de er ikke like ettertraktet som sild hva mat angår, og er heller ikke overfisket pr dags dato. Kan spises med god samvittighet.
Hovedforskjellen umiddelbart, bortsett fra den lyse fargen, er at disse har større og mer merkbare skjell og flere/kraftigere bein enn andre sardinarter jeg har prøvd. Det blir fort tørt og har litt for mye bein, skinn og skjell kontra fiskekjøtt. Man kunne selvsagt ha prøvd å filetere disse, men det er nesten umulig å hente noe rent kjøtt fra så små fisk. Dette er mye stress og pell for lite smak.



-hvit sardin
-chorizo
-rød paprika
-isbergsalat


pris: 50-80,- pr pk
komfort: sultestreik
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!