Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 4. oktober 2018

Lagesild/Vendace/Coregonus Albula (Ferskvann, Brakkvann, Saltvann)




Vi har tidligere prøvd flyvefiskrogn på denne siden, i avvente på å få tak i en flyvefisk. Lagesild derimot, er ikke en fisk jeg ønsker å smake. Den er avlang, tynn og består nesten bare av bein og innvoller. Rogna blir derimot ansett som en delikatesse i Sverige, hvor den kalles löjrogn. Fisken er en ting som i Norge svømmer ut i mjøsa, fra logen, og har mindre utbredelse ellers i det nordlige Skandinavia og østover. Kommersielt fiske av arten har vært dalende siden 70-tallet, og den er ikke faretruet. Den er primært en ferskvannsfisk innen laksefamilien, men drar også ut i fjordene.
Rognen har en deilig saltsmak, så jeg tilsetter ikke salt i retten her. Må ærlig innrømme at dette banker lodderogn, torskerogn og rognkjeksrogn godt ned i støvlene.



-lagesildrogn
-egg
-helmelk
-vårløk
-poteter


pris: 500-800,- pr kg
komfort: sikkert et styr å hente ut av fiskene sjøl
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!