Vi har tidligere prøvd flyvefiskrogn på denne siden, i avvente på å få tak i en flyvefisk. Lagesild derimot, er ikke en fisk jeg ønsker å smake. Den er avlang, tynn og består nesten bare av bein og innvoller. Rogna blir derimot ansett som en delikatesse i Sverige, hvor den kalles löjrogn. Fisken er en ting som i Norge svømmer ut i mjøsa, fra logen, og har mindre utbredelse ellers i det nordlige Skandinavia og østover. Kommersielt fiske av arten har vært dalende siden 70-tallet, og den er ikke faretruet. Den er primært en ferskvannsfisk innen laksefamilien, men drar også ut i fjordene.
Rognen har en deilig saltsmak, så jeg tilsetter ikke salt i retten her. Må ærlig innrømme at dette banker lodderogn, torskerogn og rognkjeksrogn godt ned i støvlene.
-lagesildrogn
-egg
-helmelk
-vårløk
-poteter
pris: 500-800,- pr kg
komfort: sikkert et styr å hente ut av fiskene sjøl
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar