Ifølge navnet skal vel disse henge av kanten på et fancy hvitvinsglass et sted i nærheten av Monte Carlo? Vel, her på oppdagfisk er vi vel et stykke unna fiffen og dens festligheter, men gjør liten forskjell på sjømat.
Vi går inn i dette med en viss mistro, da vi litt for ofte opplever slike Stillehavsreker som litt for smakløse.
Arten finnes som nevnt i Stillehavet i de varmere strøk, fra Australia og opp til Japan, hvor de blir opp mot 15cm lange og fiskes for bruk i bla aspikk og annet snadder. Det er ytterst sjelden en finner dem i au naturel tilstand. Men den som leter skal finne, som de sa.
Disse er forkokt, men smaker ingenting, så jeg antar de er kokt i ferskvann. Lover ikke så godt. Konsistensen er litt som en blanding mellom tyggegummi og bamsesmums, merkelige saker.
Og smaken?
Vi var vel inne på at dette kunne være nøytralt, her verken lukter eller smaker det skalldyr, ikke noe annet heller, merkelig.. Mulig det er noe galt med batchen, eller smaksløkene mine ikveld, men vi tillater oss å si at litt aspikk i dette tilfellet ville vært et kjært tillegg.
-cocktailreker
-solsikkekjerner
-bornholmsk pasta
-jalapenos
pris: 100-150,- pr kg
komfort: Hallo, noen der?
smak: 3/10 (fordi det krever usmak å komme under 3)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar