Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 15. november 2020

Cocktailreke/Coastal Mud Shrimp/Solenocera Crassicornis (Saltvann)





 
Ifølge navnet skal vel disse henge av kanten på et fancy hvitvinsglass et sted i nærheten av Monte Carlo? Vel, her på oppdagfisk er vi vel et stykke unna fiffen og dens festligheter, men gjør liten forskjell på sjømat. 
Vi går inn i dette med en viss mistro, da vi litt for ofte opplever slike Stillehavsreker som litt for smakløse. 
Arten finnes som nevnt i Stillehavet i de varmere strøk, fra Australia og opp til Japan, hvor de blir opp mot 15cm lange og fiskes for bruk i bla aspikk og annet snadder. Det er ytterst sjelden en finner dem i au naturel tilstand. Men den som leter skal finne, som de sa.
Disse er forkokt, men smaker ingenting, så jeg antar de er kokt i ferskvann. Lover ikke så godt. Konsistensen er litt som en blanding mellom tyggegummi og bamsesmums, merkelige saker. 
Og smaken?
Vi var vel inne på at dette kunne være nøytralt, her verken lukter eller smaker det skalldyr, ikke noe annet heller, merkelig.. Mulig det er noe galt med batchen, eller smaksløkene mine ikveld, men vi tillater oss å si at litt aspikk i dette tilfellet ville vært et kjært tillegg. 



-cocktailreker
-solsikkekjerner
-bornholmsk pasta
-jalapenos


pris: 100-150,- pr kg
komfort: Hallo, noen der?
smak: 3/10 (fordi det krever usmak å komme under 3)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!