Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 3. juli 2019

Otolithes Ruber/Tigertooth Croaker/Otolithes Ruber (Saltvann)



Ser man det! Her har vi intet mindre enn fiskeblære som er frityrstekt i palmeolje, jeg kan nesten høre fastlegen min gni seg i hendene eller rive seg i håret.
Vi har prøvd en del ørnefisk, og de er vanligvis god mat, men her er vi i en egen subkategori hva gjelder snacks.
Vi vil naturligvis, om sjansen byr seg, prøve en mer konform utgave av arten.
For å være helt ærlig smaker dette kun fett, som det hvite i fleskepølsa, noen liker det kanskje, men for min del blir dette altfor smakløst. Med tanke på at dette i utgangspunktet er herdet palmeolje med litt fiskeinnvoller inni, tror jeg det går i skrotbøtta heller enn ned i magen min.
Ta smakskarakteren med en god klype salt, da det er vanskelig å smake noe annet enn palmeoljen.



-fiskeblære i palmeolje



pris: 500,- pr kg
komfort: margarin
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!