Enda en karpeart fra det syd-østlige Asia. Denne er rødlistet som følge av damutbygginger, forurensing og overfiske, alle menneskeskapte aktiviteter. På tross av dette, driver flere asiatiske land enda heftig fiske av arten. Det er en art som blir like over halvmeteren i størrelse, og derfor ikke er like ettertraktet for sportsfiskere. Men det skal nevnes at det er en særdeles aggressiv art som er satt ut flere steder hvor den nå er uønsket, så man kan jo bli litt forvirret.
Kjøttstykket steker godt, skinn og bein preller tildels av, ihvertfall mesteparten av det. Kjøttet har en tørr konsistens, nærmest papp-aktig. Smaken er skikkelig punchy, men ikke på den gode måten, det er nesten kun en sær smak av overdøvende amoniakk her. Dette kan vel ikke være bra for mennesker? Plutselig spiller skjebnesymfonien i hodet mitt, heldigvis er det ikke langt til søppelspannet.
-glatt gjørmekarpe
-sjampinjong
-mais
-bacon
pris: 80-100,- pr kg
komfort: lett å lage, vanskelig å spise, nærmest umulig å like
smak: 1/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar