Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 3. mai 2020

Florida Buktkamskjell/Southern Bay Scallop/Argopecten Irradians Taylorae (Saltvann)




Knøttsmå muslinger fra over there. Dessverre er disse en delikatesse for såvel mennesker som dyr, og bestanden er pr dags dato overfisket. Mine eksemplarer kommer fra oppdrett, som det drives mye av. Smaken er som andre atlanterhavskamskjell, søtlig, salt med en bløt og deilig tekstur. Det eneste som skiller den fra Atlanterhavsbuktkamskjell generelt er størrelsen. Ingen grunn til å utbrodere mer om hva det smaker her, for dette er nemlig himmelsk, og kan i så måte knapt beskrives med ord.
NB! Selv om artsnavnet ikke er akseptert som det av en egen art, har vi likevel valgt å ta det med på denne siden som følge av den mengden oppdrett det drives i Florida og at det med tiden, ihvertfall ifølge de som mener at de vet noe om det, har forflyttet seg et stykke unna grunnarten.



-florida buktkamskjell
-søtpotet
-gul løk
-grønn paprika
-hvitløksdressing
-balsamikoedikk
-chorizo



pris: 100-300,- pr kg
komfort: saccosekk
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!