Uvisst hvilken årsak så finner jeg ikke bildet mitt av ålen i hel tilstand. Men det finnes heldigvis mange bilder der ute. Havålen er som laksen i elvene, den gyter, og etterpå dør den. Fisken er vanligst i Norge på vinterhalvåret, den er altetende og kan bli over 40kg tung. Det drives liten kommersiell fiske av arten i Norge, men den er en populær fisk i andre europeiske land. Den har ingen skjell, og spekklaget under huden gir mye smak. Den er rødlistet anno 2010. Jeg har ingen kvaler ved å smake ål nr muligheten byr seg her til lands, da det fiskes minimalt av arten. Jeg har valgt å lage en curry-suppe med ål idag.
-fiskekraft (blåskjellkraft m/øl i denne)
-Rød curry m chili
-hestebønner
-redikker
-purreløk
-hvitløk
pris: 150,- for hel fisk (der jeg handlet)
komfort: Vanskelig, mange små bein, dog spiselige som i sild og makrell
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar