Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 25. januar 2015

Havål/Conger/Conger Oceanicus (Saltvann)




Uvisst hvilken årsak så finner jeg ikke bildet mitt av ålen i hel tilstand. Men det finnes heldigvis mange bilder der ute. Havålen er som laksen i elvene, den gyter, og etterpå dør den. Fisken er vanligst i Norge på vinterhalvåret, den er altetende og kan bli over 40kg tung. Det drives liten kommersiell fiske av arten i Norge, men den er en populær fisk i andre europeiske land. Den har ingen skjell, og spekklaget under huden gir mye smak. Den er rødlistet anno 2010. Jeg har ingen kvaler ved å smake ål nr muligheten byr seg her til lands, da det fiskes minimalt av arten. Jeg har valgt å lage en curry-suppe med ål idag.


-fiskekraft (blåskjellkraft m/øl i denne)
-Rød curry m chili
-hestebønner
-redikker
-purreløk
-hvitløk


pris: 150,- for hel fisk (der jeg handlet)
komfort: Vanskelig, mange små bein, dog spiselige som i sild og makrell
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!