Åhåhåhå, dette er vel noe jeg ikke har sett frem til på lik linje med russisk kaviar eller diabetessjokolade, for å nevne to av de mange ting jeg mye heller vanligvis ville satt tennene i. Men man skal jo ikke dømme før man har prøvd, eller hva?
Også lar vi for en gangs skyld google translate bestemme det norske navnet, genialt! :)
Vel, 75% av dette produktet er altså tørket pterygophora californica, resten er en mixtur av andre arter sjøgress. Tilsammen 20gram tørket sjøgress, som etter en time i kaldt vann blir rehydrert til ca 200gram spennende sjøgressalat. En ting som undrer meg litt er at vannet ikke forandrer farge, som f.eks når man legger havsalat i et glass med vann? Kan det ha noe med algevekst å gjøre?
Enkel salat som lager seg selv, men det er jo i hovedsak smaken vi er ute etter, så da lar vi tilbehøret være minst like enkelt. Jeg skal være tidlig ute med å innrømme at dete ikke smaker særlig mye. På den annen side gjør vel ikke alle salater det heller. I møte med perfekt kokte egg blir det allikevel en slags harmoni mellom det salte fra sjøgresset, en syrlig ponzusaus og søt rødløk. Hva mer kan man ønske seg?
-pterygophora californica
-agurk
-egg
-rødløk
-ponzusaus
pris: 70-100,- pr kg (rehydrert)
komfort: hårfønerlyd for trøtte spedbarn
smak: 5/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar