Salturter er en svær familie som inneholder mange arter, hvis lever nede i vannkanten og sådan er en semi-marin art.
Salicornia Europea er en betegnelse for salturtene vi finner i europa. Her er det tre underarter som går under betegnelsene
europaea, disarticulata og marshallii, hvorav sistnevnte er en blanding av de to førstnevnte. Jeg er usikker på hvilken type jeg sitter på. Dette er hvertfall vekster som man kan spise med god samvittighet, og utfra navnet kan man ane saltsmak. Det smaker umami og salt om en annen, i perfekt mix med en mild eggerøre. Man bør ikke tilsette salt i eggerøren da salturten mister litt av x-faktoren da. Perfekte kontraster. Det er kanskje bare meg, men skikkelig godt sjøgress er noe av det bedre man kan nyte. Spesielt siden smakene i seg selv ofte er så unike. Dette er noe alle burde prøve å oppleve, helst fersk, og ikke fra frysedisken i en asiatisk matvarebutikk. Mine er plukket langs kysten av Nederland og solgt ferske 2 land bortenfor.
-salturt
-egg
-helmelk
-vårløk
-makaroni
- sort pepper
pris: 200-400,- pr kg
komfort: vifte i syden
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar