Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 6. mars 2019

Gråhai/School Shark/Galeorhinus Galeus (Saltvann)





Gråhaien er den eneste arten i haislekten Galeorhinus, men er en del av glatthaifamilien. Den finnes i de fleste havområder, og kan bevege seg hurtig fra verdenshav til verdenshav da den ikke er stedbunden. Bestanden er kategorisert som sårbar, og fiskes lite i europa hva kommersiell fangst gjelder. I andre verdensdeler, som Australia, drives det enda overfiske av arten, og dens lever er dessverre populær i Asia som følge av høyt innhold av A-vitaminer. De blir opp til to meter lange og utgjør ingen trussel for mennesker, endog er de grådige og altetende hva mindre fisk gjelder.
Hva smak angår er dette ganske magre greier, og blir fort tørrstekt. Smaker ganske lite, en smule papp-aktig, avhengig av godt tilbehør. Ingen usmak. Selges kun som resultat av bifangst i Norge. Da kjøttet fremstår som svidd er dette ettersom det nesten ikke inneholder fett, og tåler sterk varme dårlig.



- gråhaifilet
- gulrøtter
- aspargespoteter
- peppersaus


pris: 50-100,- pr kg
komfort: Har bare 1 bein i midten, som hunden kan få, massivt
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!