Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 5. november 2018

Vrakfisk/Atlantic Wreckfish/Polyprion Americanus (Saltvann)

    

En spennende fisk som har kommet over fra amerikanske farvann, selvfanget. Jeg trodde først det var en svart uervariant, men ble siden informert om at det er noe så sjeldent som en vrakfisk(!). Vrakfisken lever i mindre familier eller grupper fra 5 medlemmer og oppover langs atlanterhavskystenkysten av amerika, det sørøstlige stillehavet og middelhavet. hvor den ofte gjemmer seg i undersjøriske huler eller skipsvrak. Det drives lite industrielt fiske etter arten, men den hadde en liten renessanse på 2000-tallet. Kjøttet er smakfullt og "flaky", meget lekkert, så kan skjønne at det er en populær matfisk. Denne ble tatt med garn hvor den fikk hard medfart, før den ble kastet i fryseren, så den er vel ikke helt i "fersk" tilstand. Smaken kan minne om hyse eller sågar uer, og blir en meget god matfisk hvis man tilsetter litt salt og pepper. Simplisiteten lenge leve.


-filet av vrakfisk
-pastinakkchips
-grønnsaksblanding



pris: 150-300,- pr kg
komfort: som en uer, grei fisk å ha med å gjøre
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!