En spennende fisk som har kommet over fra amerikanske farvann, selvfanget. Jeg trodde først det var en svart uervariant, men ble siden informert om at det er noe så sjeldent som en vrakfisk(!). Vrakfisken lever i mindre familier eller grupper fra 5 medlemmer og oppover langs atlanterhavskystenkysten av amerika, det sørøstlige stillehavet og middelhavet. hvor den ofte gjemmer seg i undersjøriske huler eller skipsvrak. Det drives lite industrielt fiske etter arten, men den hadde en liten renessanse på 2000-tallet. Kjøttet er smakfullt og "flaky", meget lekkert, så kan skjønne at det er en populær matfisk. Denne ble tatt med garn hvor den fikk hard medfart, før den ble kastet i fryseren, så den er vel ikke helt i "fersk" tilstand. Smaken kan minne om hyse eller sågar uer, og blir en meget god matfisk hvis man tilsetter litt salt og pepper. Simplisiteten lenge leve.
-filet av vrakfisk
-pastinakkchips
-grønnsaksblanding
pris: 150-300,- pr kg
komfort: som en uer, grei fisk å ha med å gjøre
smak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar