Vi fyrer av enda en snapper fra Stillehavet her på oppdagfisk, og denne gangen med kaldt tilbehør (ihvertfall deler av det).
Med en makslengde på 40cm snakker vi ikke noen stor snapperart, og den er heller ikke truet pga overfiske eller annen menneskelig aktivitet, og den finnes langs så og si alle tropiske og subtropiske kyster som grenser mot Stillehavet. De lever av småkryp, fisk og reker, og er å finne på 10-70 meters dyp, alene eller i små stimer på opptil 30 fisk.
Det skal nevnes at denne fisken ikke varierer i utseende, og de fleste bilder man finner på nettet viser eksemplarer som mangler mye av de røde nyansene i vårt eksemplar. Men la oss nå prøve herligheten...Himmel og hav for et mørt og fast fiskekjøtt, med herlig sødme! Dette skal kose seg på en god temperatur med skinnsiden ned, og såvidt kysse pannen med andre siden mot slutten. Vi opplever sjelden at snappere har så fyldig smak og konsistens, sødme og fedme om en annen. Rik opplevelse for en stakkar som så for seg enda en midt-på-treet Stillehavsfisk.
Denne fisken forsvinner nok ikke fra markedet med det aller første..
-brunstripet rød snapper
-majones
-chillisaus
-sjalottløk
-knutekål
-gul paprika
-grønn tynn paprika
-chillisaus
-sjalottløk
-knutekål
-gul paprika
-grønn tynn paprika
pris: 80-120,- pr kg
komfort: tykke bein, men overkommelig
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar