Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 3. september 2020

Brunstripet Rød Snapper/Brownstripe Red Snapper/Lutjanus Vitta (Saltvann/Brakkvann)




Vi fyrer av enda en snapper fra Stillehavet her på oppdagfisk, og denne gangen med kaldt tilbehør (ihvertfall deler av det). 
Med en makslengde på 40cm snakker vi ikke noen stor snapperart, og den er heller ikke truet pga overfiske eller annen menneskelig aktivitet, og den finnes langs så og si alle tropiske og subtropiske kyster som grenser mot Stillehavet. De lever av småkryp, fisk og reker, og er å finne på 10-70 meters dyp, alene eller i små stimer på opptil 30 fisk.
Det skal nevnes at denne fisken ikke varierer i utseende, og de fleste bilder man finner på nettet viser eksemplarer som mangler mye av de røde nyansene i vårt eksemplar. Men la oss nå prøve herligheten...
Himmel og hav for et mørt og fast fiskekjøtt, med herlig sødme! Dette skal kose seg på en god temperatur med skinnsiden ned, og såvidt kysse pannen med andre siden mot slutten. Vi opplever sjelden at snappere har så fyldig smak og konsistens, sødme og fedme om en annen. Rik opplevelse for en stakkar som så for seg enda en midt-på-treet Stillehavsfisk.
Denne fisken forsvinner nok ikke fra markedet med det aller første.. 


-brunstripet rød snapper
 -majones
-chillisaus
-sjalottløk
-knutekål
-gul paprika
-grønn tynn paprika


pris: 80-120,- pr kg
komfort: tykke bein, men overkommelig
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!