Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 2. mai 2020

Signalkreps/Signal Crayfish/Pacifastacus Leniusculus (Ferskvann)



Signalkrepsen er etterhvert dessverre blitt en vanlig art i europeiske vann og dammer. Den ble først importert fra japanske, amerikanske og canadiske farvann på 60-tallet, ettersom en del europeiske krepsebestander var satt tilbake av krepsepest. Eneste problemet er at Signalkrepsen inneholdt krepsepest og i tillegg er dominante og territoriale. I tillegg er de altså meget hardføre.
De er derfor usedvanlig uønskede og en stor trussel mot våre opprinnelige krepsearter. Heldigvis er kjøttet sykt digg, nærmest som hummer, bare enda snasere. En blanding av indrefilet og hummer kanskje? Det perfekte skalldyr? Neida, det er altfor lite kjøtt pr hale og for nennsomt å skulle pelle det ut. Men smaken er suveren! Uansett! Jag, fang og spis disse så mye som dere kan. Og skulle dere være skalldyrsintolerante, bare drep dem. I europeiske ferskvann vel og merke.



-signalkreps
-vårløk
-pils
-salt


pris: 100-300,- pr kg
komfort: masse skjell og lite kjøtt
smak: 10/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!