Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 5. april 2019

Sverdreke/Sword Prawn/Parapenaeopsis Hardwickii (Saltvann)





















Så var vi her atter en gang med en art som gjør sitt andre inntog på oppdagfisk. Denne gangen er det sverdreka sin tur til å vise sitt sanne ansikt. Tidligere er denne kun prøvd i et blandingsprodukt, asiatiske dumplinger med 37% sverdreke. Men denne gangen slår vi til med 100% sverdreke i all sin pomp og prakt!
Ettersom denne reka er både utbredt i det fri og enkel å ale opp, kan man jo spørre seg hvorfor den er så meget mindre populær enn de andre artene som vanligvis brukes til Scampi? Kanskje finner vi svaret i denne smakningen. Uansett, imponerende bart!
Størrelsen heller mer mot våre vanlige nordlige saltvannsreker. Men konsistensen er endel hardere og det minner dessverre mer om gummi hva smak angår. Det er vanskelig å skille hva som smaker mest av risnudlene og rekene. Det demrer...

PS: Ble litt bekymret da jeg så at det lå igjen noen løse tarmer, og noen intakte blant de allerede ferdigkokte rekene mine...


-sverdreke
-risnudler
-vårløk
-chili
-fiskesaus
-shrimp paste
-koriander


pris: 50-100,- pr kg
komfort: nyklippet golfgreen
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!