Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 1. juni 2018

Gould Octopus/Octopus Mimus (Saltvann)




Denne vet jeg lite om annet enn at den finnes langs kysten av Chile og Argentina og kan bli opp mot 4 kg og 1.5 meter. Kanskje er den oppkalt etter Glenn Gould? Ingen norsk navn ennå.
Jeg er heldig nok til å få smake denne ellers ganske lite fiskede blekksprutarten. Søk gjerne etter bilder av den, den er skitkul! Mitt kjøtt er ferdig kokt og filetert med tanke på sushi, la oss prøve salat isteden, med litt rå makrell? Vi føler oss vel litt rebelske idag...
Kjøttet er himla mørt og perfekt kokt. Det smaker salt og deilig, litt som mild røykt flyndre med søte hint av vørter. Skikkelig godt! Kanskje vi burde begynne å få øynene opp for blekksprut som mer enn frityrringer og wokbestanddeler her til lands.



-Octopus mimus
-hjertesalat
-rå makrell
-rød paprika
-cherrytomat
-sweet chilli saus


pris: 50-100,- pr pakke
komfort: nytt sengetøy
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!