Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 1. september 2019

Strandkål/Sea Cale/Crambe Maritima (Strand)



Denne kålen, som lever langs lange sandstrender på kontinentet, er såvidt meg bekjent bare å oppdrive et sted i Norge, nemlig på Flekkerøya utenfor Kristiansand. Nedover langs den europeiske Atlanterhavskysten finnes den i stort monn. Mine er plukket på stranda på Samsø, ei øy utenfor Århus. Tidligere spiste man denne kålen flittig, mindre nå.. Vi har valgt å holde fokuset på stengene denne gang, selv om de søte bladene oftest blir brukt innen matlaging.
Bladene er tykke og og kan nok oppleves litt harske sammenlignet med f.eks hodekålens. Stengene, som kan minne om en blanding av selleri og asparges har vi valgt å smørdampe med hvitvin for en spennende opplevelse. Det skal sies at de tykkeste stykkene nok blir litt for fibrøse, også mangler det litt særpreg og smak, minner litt for mye om papp. Vi prøver bladene neste gang!



-strandkål
-pasta
-rødløk
-hvitvin
-smør



pris: tur på stranda
komfort: meh..
smak: 3/19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!