Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 3. august 2016

Vobla/Caspian Roach/Rutilus Caspicus (Saltvan/Brakkvann)


For Salt#2
Vobla er en ganske liten sildelignende fisk som finnes i det kaspiske hav. Den nytes av russere til hverdags og fest, men er foruten dette en lite ettertraktet matfisk. Fisken er bortimot umulig å finne i rå tilstand om man ikke tar en fisketur til det kaspiske hav. I Russland brukes den som snacks, og kombineres ofte med alkoholholdig drikke. Den blir verken kokt, stekt eller røkt, bare ihjelsaltet som hel fisk med flere indre organer intakt. Den har også masse store skjell som bør skrapes bort før den etes. Også er det disse innvollene da, inklusive magesekk med innhold. Namnam.
Hele opplevelsen er så jæsklig salt at det er lite annet å bite seg merke i (kanskje like greit). Den kan nok nytes ilag med et fat hjemmebrent og taler av Putin på stereoen, enda en kanskje føler at hjemmebrentet fortjener bedre.


-1 Vobla
- øl


pris: 40-100,-pr kg
komfort: Som å drikke fra dødehavet
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!