Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 2. august 2016

Sagtang/Toothed Wrack/Fucus Serratus (Saltvann)



Sagtanga består av to verktøysord, og er foruten det en brunalge som er meget vanlig langs norskekysten, på grunnt vann.
Den brukes ofte i produksjon av dyrefor, og dessverre blir nok ikke denne noen favorittrett blant menneskene med det første heller. Den bør kuttes i små biter før den tilberedes, biter som blir harde ved hjelp av varmebehandlingen. Den har litt maritimt saltpreg, men smaker mer papp enn sjøgress. Blærtangene er å foretrekke. Ikke akkurat noe inspirerende smaksnotat dette her, men inspirerende er heller ikke sagtanga, skal man være helt ærlig.


- sagtang
- vårløk
- løk
- nudler
- jalapenos


pris: gratis i vannkanten
komfort: smakløst, men enkelt
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!