Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 7. august 2016

Knivfisk/Bronze Featherback/Notopterus Notopterus (Ferskvann/Brakkvann)




En sabelformet ferskvannsfisk som trives både i akvarier og oppdrettsanlegg. Vilt kan den også bevege seg inn i brakkvann og trives der. Den selges som hakket kjøtt, uten tilsetninger, og er derfor fiskeprodukt av 100% Knivfisk. Kjøttet har en del fett og blir ikke tørt med det første. Kan passe glimrende til fisketaco. Jeg er usikker på denne pakken sitt utspringsland, men arten er tropisk og holder naturlig til i sør- og sørøstasia, henholdsvis thailand og indonesia. Jeg vet lite til ingenting om hvordan oppdrettsnæringen på denne fungerer. Den er ikke truet på noe vis, og finnes i store mengder i vill tilstand. Smaken er glimrende og kan faktisk minne litt om fjærkre.


-knivfisk
-grønn paprika
-løk
-syltet kål


pris: 50-80,- pr 500gr
komfort: som vanlig kjøttdeig
smak: 8

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!