Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 20. mai 2015

Pabdah Malle/Pabdah Catfish/Ompok/Ompok Bimaculatus (Ferskvann)




Disse blir også kalt for "Butter Catfish". Det finnes flere underarter i Ompok-familien, men jeg har ikke klart å finne ut hvilken disse tilhører. De er små, opp mot 15cm på det største, og kjøttet er best hos de blekeste fiskene. Fisken kommer fra asia, og holder til i land som Sri Lanka, India og Bangladesh. Den er ikke truet, men er i kategorien som defineres som "lav risiko", sannsynligvis pga noe overfiske og at bestanden i utgangspunktet ikke er stor. Det er en ferskvannsfisk og kjøttet ansees som en delikatesse av mange. Personlig synes jeg den er god og et flott alternativ til større, utrydningstruede mallearter. Kjøttet er fett og har en god konsistens.



-filet av pabdah malle
-reddiker
-purreløk
-kinakål



pris: 80-120,- pr pk
komfort: den har lite bein og er enkel å jobbe med. Styr unna skjegget på undersiden.
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!