Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 21. mai 2015

Rødflekkglassreke/Dendrobranchiata/Eusergestes Arcticus (Saltvann)



The only member of the Dendrobranchiata family which survives up north between denmark and norway. They can often be found in summertime tucked between huge loads of our more famous pandalus borealis, of which it is a distant relative. These are little sought after as food, and the meat varies from bland and soggy to half decent in younger specimens. The roe is a delight, but apart from that there's little reason to hunt for these creatures.

-dendrobranchiata
-baguette
-butter
-spring onion


price: 7-10£ a kg
comfort: fiddly and quite boring
flavour: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!